Med islandshest langs gamle Kongeveg - langtur sommeren 2019

Årets overnattingstur følger Gamle Kongevei fra fjellstue til fjellstue over Dovrefjell.

Ferdselen over Dovrefjell har vært her fra urgamle tider. De fire fjellstuene Fokstugu, Hjerkinn, Kongsvold og Drivstua ble anlagt på 1100-tallet av kong Øystein Magnusson for å gi pilegrimsfarerne husly over fjellet. Årets langtur tråkker i fotsporene til konge og fant gjennom nesten 1000 år! Og som pilegrimer og ferdamenn før oss besøker vi tre av de fire tradisjonsbundne fjellstuene på veien.

På hesterygg gjennom Dovrefjell

I år som tidligere tar vi med oss en liten gruppe folk og hester og rir en lengre tur over fjellet. Du får din egen fjellvante og tøltende islandshest som bærer deg trygt gjennom det unike landskapet på Dovrefjell, gjennom en annerledes opplevelse med historisk sus, hvor samværet med hest, natur og folk står i sentrum.

Program

Mandag 24. juni- fredag 28. juni

En langtur på hesteryggen gir flotte naturopplevelser. Bagasje blir fraktet med bil mellom overnattingsstedene.

En langtur på hesteryggen gir flotte naturopplevelser. Bagasje blir fraktet med bil mellom overnattingsstedene.

Vi har oppmøte kl 14.00 på Hjerkinn Fjellstue mandag 24. juni. Vi har et lite informasjonsmøte om turen, den enkeltes rideerfaring og utdeling av hester. Så pakker vi bagasjen i bil, laster hestene på lastebil og kjører i samlet flokk til Budsjord Pilegrimsgård på Dovre hvor vi har første overnatting.

Tirsdag morgen etter frokost saler vi opp hestene, pakker salveskene og setter kursen nordover langs Kongeveien til den første fjellstua, Fokstugu, hvor vi har lunsj og får høre litt om historien til fjellstua.

Ferden går så videre til Furuhaugli Turisthytter hvor vi overnatter andre natten i hytter med bad. Her får vi servert 3-retters middag.

Onsdag går veien videre til kjente trakter, og tredje overnatting er på Hjerkinn Fjellstue, hvor vi også kanskje er så heldige at vi kan få et medlem av familien som har vært der i 13. generasjoner til å fortelle litt om historien til Hjerkinn Fjellstue.

Torsdag morgen går ferden inn i moskusens rike og vi kan få se både moskus, villrein og fjellrev. Overnattingen den fjerde natten er på Kongsvold Fjeldstue, hvor vi spiser en deilig 3-retters middag fra deres berømte kjøkken. Fredag rir vi gamle kongevei tilbake til Hjerkinn og vi regner med å være fremme ca kl 14.00.

Det blir med følgebil med hele veien, så vi trenger kun pakke det vi skal ha i løpet av rideturen på hesteryggen.

Pris

Pris per person er kr 9750. Prisen inkluderer fire overnattinger med alle måltider, fra middag på mandag til lunsj på rideturen på fredag, samt leie av hest og utstyr. Det inkluderer ikke drikke til maten på de forskjellige stedene vi overnatter.

Utstyrsliste

Varm sovepose, pute om man vil, liggeunderlag, håndkle og toalettsaker (våtservietter) og eventuelt penger til drikke og snacks underveis, i tillegg til vanlig ride/turtøy til bruk i fjellet: ullundertøy, vann- og vindtette klær, hansker, lue og hals. Badetøy (?) og solkrem!

IMG_0842.JPG
Trollbinde